Er is veel gezegd en geschreven over VR-brillen efficiënt inzetten in de klas. Brillen blijven vaak ongebruikt in de kast door gebrek aan geschikt lesmateriaal en een brede uitrol van VR als leermiddel blijft uit omdat we te veel vertrekken vanuit de techniek.
Veel bedrijven maken dagelijks gebruik van de voordelen die VR te bieden heeft. Het is belangrijk dat we de digitale kloof voor onze leerlingen overbruggen.
Ervaringsgericht leren:
Leerlingen zijn van nature nieuwsgierig en hebben Virtual Reality al lang intuïtief omarmd. Ze zijn creatief en kunnen lessen creëren die aansluiten bij hun belevingswereld.
Leerlingen aan zet met onze Smartlessen:
Geef ze een 3D-camera, 3D-bril, software en begeleiding. Je hebt maar een paar brillen nodig. Leerlingen kunnen die prima delen. Laat ze hun creativiteit de vrije loop en zelf VR-lessen maken. Bijvoorbeeld een theaterles, instructiehandleiding voor een machine in het technieklokaal, een ander schoolvak, hobby of sport.
Wat levert het op?
Een rijke bibliotheek aan VR-lessen: In een rap tempo bouwt de school een uitgebreide bibliotheek op met door leerlingen gemaakte VR-lessen. Deze lessen kunnen eenvoudig gedeeld worden met andere scholen, aangevuld en aangepast worden. Een breed scala aan VR-lessen komt beschikbaar. Ook handig voor open dagen.
Door onze leerlingen zelf VR-lessen te laten maken, benutten we hun creativiteit en enthousiasme. Dit zorgt niet alleen voor een dynamische leeromgeving, maar ook voor een waardevolle bron van educatieve lessen die steeds verder groeit. 😉