Creatieve oplossingen op Hof van Delft (CLD)

Stel je voor: aan het einde van dit spannende project zijn de 19 Mavo 3-leerlingen van het Christelijk Lyceum Delft niet alleen experts in projectmatig werken en presentatievaardigheden maar hebben ze ook de basisprincipes van de luchtvaart onder de knie! 18 uren les, verdeeld over 6 weken met 3 uren per week, in het vak Technologie & Toepassing. Ze maakten deel uit van het inspirerende project “Maak je eigen vliegplan”.

Zo leerden ze hoe ze een gedetailleerd plan van aanpak moesten maken, essentieel voor elk succesvol project. Daarnaast doken ze in de fascinerende wereld van de luchtvaart, waar ze alles te weten kwamen over draagkracht, de liftformule, vleugelprofielen, en de dynamiek van statische en dynamische druk. Natuurlijk maakten ze ook een vleugelprofiel om te testen.

Maar dat is nog niet alles! Ze kregen ook inzicht in gewichts- en balansberekeningen, zoals het beladen zwaartepunt, arm, massa en draaipunt. Met behulp van Excel leerden ze deze berekeningen zelf te maken, wat hun technische vaardigheden een boost gaf.

Ze leerden verschillende manieren om hun ideeën te presenteren en hoe ze dit op een overtuigende, inspirerende en motiverende manier konden doen.

Na succesvolle afronding van dit project ontvingen ze een certificaat dat al hun nieuwe competenties bevestigt. En natuurlijk maakten ze na het harde rekenwerk een echte vlucht in een Cessna 172 over hun eigen school!